Παρασκευή, 07 Ιανουαρίου 2022 17:46

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ Σημαντικό

Προστέθηκε από τον 

Αγαπητά μέλη του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών,

Θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να σας ευχαριστήσουμε για την συνέπεια την οποία επιδεικνύετε και η οποία συμβάλλει ουσιαστικά στη διατήρηση της ασφαλούς εκπαιδευτικής διαδικασίας και στον περιορισμό της διασποράς της COVID-19 στο Τμήμα.

Ενόψει της επανόδου σας μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και λαμβάνοντας υπόψη την μέχρι τώρα επιδημιολογική κατάσταση στην πόλη των Ιωαννίνων, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

  1. Για την επάνοδό σας κρίνεται απαραίτητη – ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΣΤΑΣΗ – ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ (εμβολιασμένους και μη) η διενέργεια 1 rapidtest έως και 48 ώρες πριν την πρώτη ημέρα προσέλευσης στους χώρους διδασκαλίας.Για την είσοδό σας στις αίθουσες και τα εργαστήρια ισχύουν τα μέτρα που είχαν ανακοινωθεί κατά την έναρξη του χειμερινού εξαμήνου (επίδειξη των εκτυπωμένων αρνητικών πιστοποιητικών των rapidtest στις εισόδους των κτιρίων και ΟΧΙ με το πιστοποιητικό εμβολιασμού).
    • Κρίνεται απαραίτητη η επανάληψη του έλεγχος και 2 μέρες μετά την πρώτη ημέρα προσέλευσης
  2. Η εγγραφή στο edupassΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ βάσει της κείμενης νομοθεσίας (άρθρο 4 παρ. 4 του ΦΕΚ4558/Β/2021). Παρακαλούνται όσοι δεν έχουν εγγραφεί ακόμη να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες και να εγγραφούν.
  3. Εξακολουθεί να ισχύει το πρωτόκολλο διαχείρισης του Ιδρύματος.
  4. Συστήνεται ισχυρά η άμεση διενέργεια της επαναληπτικής δόσης του εμβολιασμού σας με βάση τις τρέχουσες οδηγίες.
  5. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή σε ακαδημαϊκές δραστηριότητες δια ζώσης για όσο διάστημα έχετε συμπτώματα όσο ήπια και αν είναι αυτά (π.χ. αίσθημα κόπωσης, πονόλαιμος) και ακόμη και όταν έχετε κάνει rapidtest και είναι αρνητικό (ά). Συστήνεται ισχυρά η αποφυγή κοινωνικών επαφών με τους συμφοιτητές σας όσο είστε συμπτωματικοί/ές.
  6. Συστήνεται ισχυρά η τακτική διενέργεια rapidtest από όλους (πλήρως εμβολιασμένους και μη).
  7. Κρίνεται απαραίτητη η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας FFP2 (ενδέχεται να μην σας επιτραπεί η είσοδος στις αίθουσες/εργαστήρια χωρίς αυτές).
  8. Η τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς (χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους, υγιεινή χεριών, τήρηση αποστάσεων) εξακολουθεί να είναι κεφαλαιώδους σημασίας.

Σας ευχόμαστε μια δημιουργική χρονιά με υγεία και ευτυχία και παραμένουμε πάντα στη διάθεσή σας για οτιδήποτε χρειαστείτε.

Διαβάστηκε 1282 φορές