Γεώργιο Πηλίδη

Το Πανεπιστήμιο Birmingham/Ηνωμένο Βασίλειο προκηρύσσει χρηματοδοτούμεη θέση για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής διάρκειας 3,5 ετών στο γνωστικό αντικείμενο Exposure to FRs from E-waste treatment in Africa με ηλεκτρονική αίτηση υποβολής την 23η Μαρτίου 2018. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στο συνημμένο αρχείο.

How to apply

 

1.    Apply directly via the University of Birmingham Postgraduate application system, the Postgraduate portal, by clicking 'Apply online' on the Towards Sustainable E-waste Treatment in Africa project that you can find by clicking on the link here (all the projects are listed, so you need to scroll through them all, or search for it via my name in the Supervisor list).

2.    Within the application, at the 'Programmes open for Admission' page, please select ‘PhD Global Challenges FT’.

3.    Please detail the advertised supervisor (Stuart Harrad) and project title (Towards Sustainable E-waste treatment in Africa) under the 'Research Information' section of the application form.

4.    Please note, as a standard application process, you will be asked to submit a proposal as part of your application. Please complete "Global Challenges PhD Scholarship:  Scholarship: Towards Sustainable E-waste Treatment in Africa" for this section as you will be applying for an established project by the supervisor. 

You can use our advice and guidance pages as you complete your application. Applications should include a statement of research interests. We encourage you to contact prospective supervisors informally to discuss the project.

Successful applicants are expected to start their research project from September 2018.

Το Κυπριακό Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας στη Λεμεσό (Cyprus University of Technology) σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Harvard προσφέρουν ένα αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη δημόσια υγεία με κατευθύνσεις στην περιβαλλοντική υγεία και στην επιδημιολογία-βιοστατιστική. Το κόστος συμμετοχής αν;eρχεται σε 4800 €. Περισσότερες πληροφορίες στο συνημμένο αρχείο.

Το αυριανό εξ αναβολής μάθημα της Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στις 3 μμ αναβάλεται εκ νέου επειδή ο διδάσκων δεν κατάφερε να βρίσκεται στα Ιωάννινα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών τόσο στο αεροδρόμιο της Αθήνας (χθες) όσο και σε αυτό των Ιωαννίνων (σήμερα).

Το μάθημα θα διεξαχθεί κανονικά την  ερχόμενη Δευτέρα στην προγραμματισμένη ώρα.

Η έναρξη υποβολής αιτήσεων για την κινητικότητα των φοιτητών (σπουδές και πρακτική άσκηση) Erasmus για το ακαδημαικό έτος 2016-17 θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 11 Απριλίου και θα λήξει την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016. Επιλέξιμες θεωρούνται οι μετακινήσεις που θα πραγματοποιηθούν από την 1η Σεπτεμβρίου 2016 έως την 31η Αυγούστου 2017.

Οι φοιτητές που θα επιλέξουν τη μετακίνηση λόγω σπουδών (6 μήνες) θα πρέπει στην αίτησή τους να αναφέρουν τα μαθήματα τα οποία θα παρακολουθήσουν στο Πανεπιστήμιο της αλλοδαπής και να έχουν προηγουμένως συνεννοηθεί με τους καθηγητές του Τμήματος μας που διδάσκουν τα μαθήματα που θα έχουν επιλέξει για την αντιστοίχηση του εκάστοτε μαθήματος από το φορέα υποδοχής με μάθημα του προγράμματος σπουδών του Τμήματός μας (ελάχιστος αριθμός μονάδων ECTS: 30).

Όσοι φοιτητές επιλέξουν τη μετακίνηση λόγω σπουδών προκειμένου να εκπονήσουν τη διπλωματική τους εργασία στην αλλοδαπή θα πρέπει να υποβάλουν με τα υπόλοιπα δικαιολογητικά το θέμα της διπλωματικής τους εργασίας.

Οι φοιτητές που θα επιλέξουν τη μετακίνηση προκειμένου να εκπονήσουν πρακτική άσκηση (4 μήνες) θα πρέπει να υποβάλουν το ερευνητικό πρόγραμμα της εργασίας που θα διεξάγουν και/ή των τεχνικών στις οποίες θα εκπαιδευτούν.

Ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 27 Μαρτίου και ώρα 12 μ στην αίθουσα συνεδριών της Συγκλήτου (μεταβατικό κτίριο, 2ος όροφος) θα γίνει ενημερωτική συνάντηση για τους φοιτητές του Τμήματος που έχουν ερωτήματα αναφορικά με την κινητικότητα μέσω του προγράμματος Erasmus (studies and placement).

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014 12:39

Ανακοίνωση για το πρόγραμμα Erasmus 2014-2015

Η ενημέρωση προς τους ενδιαφερόμενους φοιτητές για το νέο Πρόγραμμα Erasmus+ και τις δράσεις κινητικότητας, (Σπουδές/ Πρακτική άσκηση) θα ξεκινήσει μετά το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου 2014. Θα ανακοινωθεί η πραγματοποίηση ομαδικών ενημερωτικών συναντήσεων για τους φοιτητές, στις οποίες θα υπάρχει η δυνατότητα αναλυτικής ενημέρωσης των δράσεων και συζήτησης πιθανών αποριών.

Έως τότε, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Erasmus: http://erasmus.uoi.gr και όλες τις πληροφορίες που αφορούν στο ακαδημαϊκό έτος 2013/14.

Η προκήρυξη για το ακαδημαϊκό έτος 2014/15 αναμένεται να ανακοινωθεί κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου 2014.

Οι διαλέξεις του υποχρεωτικού μαθήματος Οργανική Χημεία Ι θα συνεχιστούν μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων με έναρξη την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 3 μμ.

Οι διαλέξεις του κατ' επιλογήν μαθήματος ''Περιβαλλοντική Χημεία'' θα συνεχισθούν μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων με έναρξη την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου και ώρα 4 μμ.

Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2013 15:07

PhD position in the UK

Applications are invited for a funded PhD position entitled Feeling the heat: birds as bioindicators of flame retardant emissions from landfills. The position is for 3.5 years from September 2014. The application deadline is 31st January 2014. Details of the project and how to apply may be found on the internet adderss below. Please note that this position is open only to UK/EU candidates.

http://www.findaphd.com/search/ProjectDetails.aspx?PJID=49447&LID=135

Όσοι φοιτητές επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus με το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Bayreuth (Γερμανία) για το θερινό εξάμηνο (Απρίλιος-Σεπτέμβριος 2014) θα πρέπει να το δηλώσουν στο Τμήμα μας μέχρι το αργότερο 10/12/2013 προκειμένου να αξιολογηθεί η αίτησή τους και να σταλεί στο Ίδρυμα υποδοχής το αργότερο μέχρι 15/1/2014. Μετά από αυτήν την ημερομηνία το Πανεπιστήμιο Bayreuth δε θα κάνει δεκτές αιτήσεις (από οποιαδήποτε χώρα προέλευσης) για το ερχόμενο θερινό εξάμηνο.

Σελίδα 1 από 2