Untitled Document

[ΒΡΥ503] Μικροβιολογία

  • Υποχρεωτικό μάθημα

Διδάσκοντες: Π.Δ 407

  • Διδακτικές μονάδες: 6
  • ECTS: 6
  • Θεωρία: 3 ώρες/εβδομάδα
  • Εργαστήριο: 3 ώρες/εβδομάδα

Περιγραφή μαθήματος


  • Στοιχεία Γενικής Μικροβιολογίας
    Πολλαπλασιασμός Προκαρυωτικών και Μυκήτων, Ζυμώσεις Προκαρυωτικών και Μυκήτων, Μεταβολισμός Μικροβίων.
  • Στοιχεία Πρωτοζωολογίας
    Τα σημαντικότερα παθογόνα πρωτόζωα.
  • Στοιχεία Μικροβιολογίας Τροφίμων
    Οι σημαντικότεροι μικροοοργανισμοί που απαντώνται στα τρόφιμα. Παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη μικροοργανισμών στα Τρόφιμα. Μικροβιολογικές αλλοιώσεις τροφίμων. Κυριότερες μέθοδοι καταπολέμησης μικροβίων στα τρόφιμα.
  • Στοιχεία Φυτοπαθολογίας
    Οι σημαντικότεροι φυτοπαθογόνοι μικροοργανισμοί. Μικροβιακές ασθένειες φυτών. Γενετική της αλληλεπίδρασης φυτών- φυτοπαθογόνων μικροβίων.
  • Στοιχεία Κλινικής Μικροβιολογίας
  • Στοιχεία Περιβαλλοντικής Μικροβιολογίας Στοιχεία Βιομηχανικής Μικροβιολογίας
  • Διαγνωστική μικροοργανισμών