Αλέξανδρο Δευτεραίο

Θέμα Διπλωματικής Εργασίας:

"Ταυτοποίηση αναστολέων του ογκογόνου συμπλόκου cMyc/Max με στόχο την ανάδειξη νέων αντικαρκινικών φαρμάκων”


Επιβλέπων:

Σάββας Χριστοφορίδης,

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ,

Καθηγητής, ΙΜΒΒ-ΙΤΕ/Τμήμα Βιοϊατρικών Ερευνών,

και Εργαστήριο Βιολογικής Χημείας, Ιατρική, Ιωάννινα

Το εργαστήριο Μαθηματικής Βιολογίας του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης θα ήθελε να εντάξει στο δυναμικό του φοιτητή για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής στη μαθηματική μοντελοποίηση του κύκλου ζωής εντόμων. Θα χορηγηθεί υποτροφία για 3 χρόνια από ερευνητικό πρόγραμμα.

Για μια σύντομη περιγραφή του αντικειμένου της έρευνας δείτε παρακάτω. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Mε εκτίμηση,

Ντίνα Λύκα

Ph.D. position on modelling insect life cycle

The objective of this Ph.D. research project will be to develop a general Dynamic Energy Budget (DEB) model framework for insects with the aim of understanding the impact of stressors and various environmental gradients on the life cycle of insects, population dynamics and distribution.

DEB theory provides a modeling framework which makes possible to represent the complete life cycle of an individual organism as a function of food and temperature and to predict its life history traits (e.g., growth, development, reproduction). The objectives will be to a) update existing Dynamic Energy Budget (DEB) models to adequately capture the impact of chemicals and temperature on insect life cycle, e.g., changes in duration of developmental stages (delays/acceleration), b) to develop DEB based toxicokinetics-toxicodynamics models and c) generate modeling framework for studying effects of stressors on pest insects.

We are looking for a highly qualified and motivated candidate holding a M.Sc. degree in biological or agricultural or a related field of science. Knowledge of insect biology will be considered as advantage. The candidate should have experience with mathematical modeling of biological systems, or an interest in studying, learning, and contributing to this area, good programming skills (R, Matlab or Python), scientific writing in English.

The Ph.D. will be hosted at the Biology Department of the University of Crete and supervised by Prof. Konstadia Lika. The PhD position is expected to start between December 2021 and January 2022.

Interested applicants should send to Konstadia (Dina) Lika (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) a CV, a motivation letter, and the names of two persons that could provide a recommendation letter. Deadline 31 October 2021.

Αγαπητοί φοιτητές, η νέα ακαδημαϊκή χρονιά ξεκινάει με σημαντικές προκλήσεις. Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να πραγματοποιηθεί φυσιολογικά η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Για να συμβεί αυτό χρειάζεται η προσπάθεια όλων μας, φοιτητών και διδασκόντων. Η βασικότερη προϋπόθεση για τη φυσιολογική λειτουργία του Τμήματος είναι ο καθολικός εμβολιασμός.

Πέρα από το αυτονόητο της ηθικής / κοινωνικής υποχρέωσής μας να είμαστε εμβολιασμένοι και της σημασίας του εμβολιασμού για την προσωπική και δημόσια υγεία, η εκπαιδευτική λειτουργία δεν θα μπορέσει να επανέλθει πλήρως αν δεν έχουμε όλοι οχυρωθεί μέσω του εμβολιασμού.

Επομένως, για την προστασία σας, την προστασία των οικείων σας, της οικογένειας, των συμφοιτητών και των καθηγητών σας, αλλά και για να αποφύγουμε την ταλαιπωρία των διαρκών rapid τεστ, των ολοήμερων ελέγχων πιστοποιητικών και της διακοπής λειτουργίας του Τμήματος λόγω κρουσμάτων, σας παρακαλούμε θερμά, όσοι δεν το έχετε ήδη κάνει, να εμβολιαστείτε όσο γίνεται πιο σύντομα.

Στο πλαίσιο εγκεκριμένων ερευνητικών προγραμμάτων, η ομάδα Αναλυτικής/Βιοαναλυτικής Χημείας & Νανοτεχνολογίας στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών (Ρίο, Πάτρα), η οποία δραστηριοποιείται στην ανάπτυξη καινοτόμων αναλυτικών μεθόδων και αισθητήρων για βιομόρια, ενδιαφέρεται να συνεργασθεί άμεσα με κατόχους PhD ή MSc για την ανάπτυξη μοριακών ‘rapid tests’ (DNA/RNA) με εφαρμογές στους τομείς της Υγείας και των Τροφίμων. Τα προγράμματα παρέχουν και δυνατότητα εκπόνησης διδακτορικής διατριβής.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, το συντομότερο δυνατό, αποστέλλοντας αναλυτικό βιογραφικό στη διεύθυνση:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (Καθηγ. Θεόδωρος Χριστόπουλος)

Ανακοινώνεται η κατάταξη των φοιτητών για συμμετοχή στις δράσεις κινητικότητας του προγράμματος Erasmus+ ( με σκοπό τις σπουδές ή την πρακτική άσκηση) για το ακαδ. έτος 2021-2022 ως κάτωθι*:

Κατάταξη

ΑΜ

ΣΥΝΟΛΟ

1.

1989

8,727

2.

2022

8,622

3.

1936

8,592

4.

1888

8,552

5.

1841

8,532

6.

1835

8,433

7.

1869

8,376

8.

1850

8,343

9.

1829

8,340

10.

1840

8,263

11.

1864

8,240

12.

1920

8,224

13.

1930

8,174

14.

1701

7,828

15.

1848

7,736

16.

2035

7,727

17.

2026

7,522

18.

2007

7,305

19.

1541

6,778

20.

1235

6,767

21.

1604

6,633

* Τα τελικά αποτελέσματα απονομής της δράσης θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο σύμφωνα με τον προϋπολογισμό και μετά την υπογραφή σύμβασης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τον φορέα χρηματοδότησης

Παρακαλώ βρείτε συνημμένο το του Ψήφισμα τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών

Η Μιχαέλα Φίλιου, Επίκουρη καθηγήτρια Βιοχημείας στο Τμήμα μας και συνεργαζόμενη ερευνήτρια στο Τμήμα Βιοϊατρικών Ερευνών του ΙΜΒΒ-ΙΤΕ, είναι μία από τις 3 ερευνήτριες που τιμήθηκαν με τα φετεινά Εθνικά Βραβεία L’Oréal-UΝESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη για την έρευνά της «Διερευνώντας νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις για νευροψυχιατρικές διαταραχές».

Οι άλλες δύο βραβευθείσες είναι η Μαρία Πετροπούλου, Επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Φυσικής, και η Αναστασία-Γεωργία Πίππα, Επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ.

Τα Ελληνικά βραβεία L’Oréal-UNESCO για τις Γυναίκες στην Επιστήμη (https://www.womeninscience.gr) στοχεύουν στην προώθηση, ενίσχυση και υποστήριξη των επιτευγμάτων των γυναικών, που δραστηριοποιούνται στην έρευνα στον τομέα των Βιοεπιστημών ή των Φυσικών Επιστημών στην Ελλάδα.

Η 11η τελετή βράβευσης του ελληνικού προγράμματος L’Oréal-UNESCO Για τις Γυναίκες στην Επιστήμη είναι διαθέσιμη διαδικτυακά στο https://womeninscience2021.gr μέχρι τις 25 Απριλίου.

l oreal

Σελίδα 1 από 2