Αλέξανδρο Δευτεραίο

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 10:57

Ακαδημαϊκό ημερολόγιο 2017 - 2018

Βρείτε το ακαδημαϊκό ημερολόγιο για την περίοδο 2017 - 2018 στον παρακάτω σύνδεσμό:

Ακαδημαϊκό ημερολόγιο 2017 - 2018

Διευκρινίζουμε στους νεοεισαχθέντες φοιτητές του Τμήματός μας (επιτυχόντες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μετά από συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις) ότι η εγγραφή γίνεται αποκλειστικά και μόνον ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής του ΥΠ.Π.Ε.Θ.

Η Γραμματεία, μετά το πέρας της προθεσμίας των εγγραφών, την αποστολή των καταστάσεων των εγγραφέντων από το Υπουργείο θα ενημερώσει τους φοιτητές με ανακοίνωσή της στην ιστοσελίδα για τις ημερομηνίες που θα μπορούν με την ταυτότητα τους να κάνουν ταυτοποίηση των στοιχείων εγγραφής , τη διαδικασία χορήγησης βεβαιώσεων εγγραφής ηλεκτρονικών κωδικών και τον τρόπο έκδοσης ακαδημαϊκής ταυτότητας.

Η Γραμματεία του Τμήματος ΒΕΤ δεν θα ζητήσει άλλο δικαιολογητικό. Αρκεί οι φοιτητές να έχουν την βεβαίωση εγγραφής που εκτύπωσαν μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. την ταυτότητά τους (απλή φωτοτυπία) και μία φωτογραφία τύπου ταυτότητας.

Σε περίπτωση που δεν θα μπορέσουν να έχουν αυτοπρόσωπη παρουσία, θα πρέπει να στείλουν ταχυδρομικώς την αίτηση εγγραφής από το ΥΠ.Ε.Π.Θ, επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής και φωτοτυπία της ταυτότητας , ενημερώνοντας την γραμματεία για την διεύθυνση και τον τρόπο αποστολής βεβαιώσεων και ηλεκτρονικού κωδικού τμήματος ΒΕΤ.

Αίτηση αναστολής φοίτησης ( αναστολή φοιτητικής ιδιότητας έως και 5 έτη) θα γίνεται ταυτόχρονα με την ταυτοποίηση στοιχείων εγγραφής (αίτηση μέσω ΚΕΠ) , ώστε να δίνονται οι σωστές βεβαιώσεις π.χ. ο .... φοιτητής, βεβαιώνεται ότι έχει εγγραφεί και βρίσκεται σε αναστολή φοιτησής από... έως...)

Αναστολή φοίτησης δεν θα εγκρίνεται απο την Γ.Σ. εαν έχουν εκδοθεί βεβαιώσεις εγγραφής και ηλεκτρονικοί κωδικοί πρόβασης ακαδημαικής ταυτότητας από το Τμήμα μας.

Επίσης σας πληροφορούμε ότι τα μαθήματα θα αρχίσουν από Δευτέρα 2 Οκτωβρίου και το αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων θα ανακοινωθεί έως το τέλος της εβδομάδας.

Αντίστοιχη ανακοίνωση, για την υποβολή δικαιολογητικών διαμoνής στις φοιτητικές κατοικίες, θα αναρτηθεί στην κεντρική ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου.

Καλούνται οι φοιτητές να παρακολουθούν τακτικά την ιστοσελίδα του τμήματος για την καλύτερη και έγκυρη ενημέρωσή τους.

Από την Γραμματεία

Για την ενημέρωση όλων των φοιτητών παρακαλούμε, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Ιδρύματος για περισσότερες πληροφορίες: http://www.uoi.gr/panepistimiaki-zoi/politismos/kamerata/

Βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο την ανακοίνωση για την "ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ" Για την πλήρωση είκοσι πέντε (25) θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών, ακαδημαϊκού έτους 2017-2018 στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Βασικές Βιοϊατρικές Επιστήμες» εδώ

Σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε με προσοχή τα στοιχεία της φόρμας που θα βρείτε στο σύνδεσμο που ακολουθεί. Η καταγραφή των στοιχείων αφορά τους φοιτητές που έχουν φτάσει στο στάδιο παρουσίασης της Διπλωματικής τους Εργασίας.

Η καταγραφή, αυτή, γίνεται για στατιστικούς λόγους, για ενημέρωση των μελών ΔΕΠ καθώς και για την διευκόλυνση της γραμματείας στην έκδοση του πτυχίου σας.

Καταγραφή των υπο παρουσίαση Διπλωματικών Εργασιών

Βρείτε στο συνημμένο έγγραφο τον κατάλογο των επιλεγέντων, φοιτητών του τμήματος για το ERASMUS+

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΩΝ
των προθεσμιών για την υποβολή εργασιών για τα βραβεία του Ιδρύματος Ανάπτυξης του ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π.

(συνημμένο αρχείο)

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 10:01

Νέο κτίριο ΒΕΤ

 

pinakida

BET New building 2

Ανακοινώνεται πως κατά το επόμενο ακαδημαϊκό έτος (2015-2016) αναμένεται η ολοκλήρωση και παράδοση του νέου κτιρίου του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών. Το κτίριο είναι συνολικής επιφάνειας 3.500 τμ και βρίσκεται απέναντι από το κτίριο της Διοίκησης (Μεταβατικό). Περιλαμβάνει 8 χώρους φοιτητικών εργαστηρίων και 4 αίθουσες διδασκαλίας, καθώς και 2 αίθουσες βαρέων οργάνων. Σημειώνεται δε πως ο πάγιος και επιστημονικός εξοπλισμός του κτιρίου θα φτάσει το ποσό των 2.350.000€.

BET NEW Building interior 1 BET New building  interior 2

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ
ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ

Με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στις 18/03/2010, και σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, προτάθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου η κατά προτεραιότητα χρηματοδότηση της 4ης εφαρμογής του Πολυδύναμου Κτηρίου του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών. Τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους, η Περιφέρεια Ηπείρου ενέκρινε την απόφαση χρηματοδότησης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Στις 14 Δεκεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε η θεμελίωση του κτηρίου, ενώ στις 3 Δεκεμβρίου 2016 μετά την ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών, επετεύχθη η προσωρινή παραλαβή του κτηρίου. Τον Ιούλιο του 2016 εγκαταστάθηκε ο πάγιος εξοπλισμός στο κτήριο και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, ξεκίνησαν τα μαθήματα και τα εργαστήρια του Τμήματος.

Η συνολική έκταση του Κτηρίου ανέρχεται σε 3.750 τ.μ. και περιλαμβάνει:
Οκτώ εργαστήρια:

  • Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας
  • Βιολογίας και Μικροβιολογίας
  • Βοτανικής και Υδροβιολογίας
  • Οικολογίας και Εξελικτικής Βιολογίας
  • Ανοσολογίας και Αναπτυξιακής Βιολογίας
  • Ζωολογίας και Φυσιολογίας Ζώων
  • Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής
  • Οργανικής Χημείας και Φυσικοχημείας

Δύο αίθουσες διδασκαλίας 100 θέσεων
Δύο αίθουσες διδασκαλίας 50 θέσεων
Αίθουσα Οργάνων
Οκτώ γραφεία Καθηγητών και
Σκοτεινό θάλαμο

 

Σελίδα 1 από 2