Αλέξανδρο Δευτεραίο

Βασιζόμενο στις αποφάσεις του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών δεν θα πραγματοποιήσει δια ζώσης εργαστηριακές ασκήσεις και εξετάσεις την περίοδο Ιουνίου-Ιουλίου. Η επικοινωνία των φοιτητών με το Τμήμα θα συνεχίσει να γίνεται μέσω διαδικτύου και τηλεφωνικώς.

Εργαστήρια: Για τις εργαστηριακές ασκήσεις των μαθημάτων, το Τμήμα θα προβεί σε αναπληρώσεις, κατά το νέο ακαδημαϊκό έτος με διαδικασίες που θα ανακοινωθούν εγκαίρως στους φοιτητές.

Εξετάσεις: Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά διαδικτυακά εντός του Ιουνίου και του Ιουλίου. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν ημερομηνίες, πρόγραμμα και διαδικασίες που θα αφορούν την εξεταστική περίοδο.

Παρακαλούνται οι φοιτητές να παρακολουθούν συστηματικά τις ανακοινώσεις στην Ιστοσελίδα του Τμήματος και στο ecourse των μαθημάτων του εξαμήνου.

Αξιότιμοι κύριοι, Αξιότιμες κυρίες

Σας ενημερώνουμε ότι το Τμήμα Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προκηρύσσει την εισαγωγή (με ανώτατο όριο 20 θέσεων) μεταπτυχιακών φοιτητών/τριών για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο "Χημική και Βιομοριακή Μηχανική".

Στο πρόγραμμα υπάρχουν δύο ειδικεύσεις:
Ειδίκευση 1: Χημική και Βιομοριακή Μηχανική στην Υγεία και στα Τρόφιμα (έως 10 μεταπτυχιακοί φοιτητές) Chemical and Biomolecular Engineering in Health and Food
Ειδίκευση 2: Χημική και Βιομοριακή Μηχανική στην Ενέργεια και στο Περιβάλλον (έως 10 μεταπτυχιακοί φοιτητές) Chemical and Biomolecular Engineering in Energy and Environment

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας (έντυπο Τμήματος) μαζί με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά από την 12η Μαΐου έως και την 20η Ιουλίου 2020, αυτοπροσώπως ή μέσω νομίμως εξουσιοδοτημένου προσώπου, στη Γραμματεία του Π.Μ.Σ. του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ (ώρες: 12:00-13:30 μ.μ.) ή ηλεκτρονικά (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) ή ταχυδρομικώς στη διεύθυνση: Α.Π.Θ., Πολυτεχνική Σχολή, Γραμματεία Τμήματος Χημικών Μηχανικών (ισόγειο Κτιρίου Δ, Πολυτεχνικής Σχολής), 54124, Θεσσαλονίκη.

Επισυνάπτονται η προκήρυξη του ΠΜΣ, η αίτηση υποψηφιότητας, η αφίσα του Προγράμματος και ενημερωτικό φυλλάδιο σχετικό με τις Μεταπτυχιακές Σπουδές που προσφέρονται στο Τμήμα Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ http://gradschool.cheng.auth.gr.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Γραμματεία του ΠΜΣ στο τηλέφωνο: 2310996226 και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε για την από μέρους σας δημοσιοποίηση της πληροφορίας στην ιστοσελίδα σας και την κοινοποίηση της σε όλους τους φοιτητές του Τμήματος σας, ώστε να τύχει της προσοχής ενδιαφερομένων για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία.

Με εκτίμηση,

Εκ μέρους της Διευθύντριας του ΠΜΣ "Χημική και Βιομοριακή Μηχανική",
Αν. Καθηγήτριας Ανδρεάνας Ασημοπούλου,

Γραμματεία ΠΜΣ
Τάνια Λέκκα

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών
"Χημική και Βιομοριακή Μηχανική"
Γραμματεία

Τμήμα Χημικών Μηχανικών
Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ
Κτίριο Δ', Ισόγειο, 541 24
τηλ.: 2310 99 6226
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ιστοσελίδα: http://gradschool.cheng.auth.gr


Προκήρυξη - Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος
Ιατρική Σχολή Αθηνών
Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών
«ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ»
(ΦΕΚ 4156/21.09.2018 τ.Β΄)

Η Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνει και λειτουργεί Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) το οποίο οδηγεί στην απόκτηση Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔMΣ) στην «ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ» για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Τη διοικητική υποστήριξη του ΠΜΣ ασκεί η Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σκοπός του ΠΜΣ είναι η:
• Δημιουργία εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού στην «Αναπαραγωγική - Αναγεννητική Ιατρική»
• Απόκτηση εφαρμοσμένης γνώσης στις νέες τεχνολογίες στον τομέα
• Προαγωγή της έρευνας σε ερευνητικό, διαγνωστικό και θεραπευτικό επίπεδο
Οι απόφοιτοι ολοκληρώνοντας το Πρόγραμμα θα μπορούν:
• Να απασχοληθούν σε θέσεις που απαιτούν υψηλό επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων του γνωστικού αντικειμένου
• Να στελεχώσουν Μαιευτήρια, Γυναικολογικές κλινικές, εργαστήρια και άλλες δομές υγείας στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα
• Να αποκτήσουν το απαιτούμενο επιστημονικό υπόβαθρο για να συνεχίσουν τις σπουδές τους ως υποψήφιοι διδάκτορες
• Να απασχοληθούν στον χώρο της εκπαίδευσης και να διδάσκουν στο γνωστικό αντικείμενο
• Το ΠΜΣ οδηγεί στην απονομή «Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών» στο γνωστικό αντικείμενο «Αναπαραγωγική – Αναγεννητική Ιατρική» μετά την πλήρη και επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών με βάση το πρόγραμμα σπουδών.
• Οι τίτλοι απονέμονται από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Στο ΠΜΣ Αναπαραγωγική-Αναγεννητική Ιατρική γίνονται δεκτοί απόφοιτοι Ιατρικών σχολών, άλλων Σχολών Επιστημών Υγείας (Νοσηλευτές, Φαρμακοποιοί, κ.λπ.) όπως και απόφοιτοι άλλων Πανεπιστημιακών Σχολών (Βιολόγοι, Χημικοί, κ.λπ.) με σχετικό γνωστικό αντικείμενο. Επίσης γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι ΑΤΕΙ συναφών γνωστικών αντικειμένων (Νοσηλευτικής, Μαιευτικής, Επισκεπτών Υγείας και άλλων επιστημών υγείας) καθώς και
πτυχιούχοι αναγνωρισμένων ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής (σύμφωνα με την παρ.1 άρθρο 4 του Ν. 3685/2008).
Η διάρκεια του ΠΜΣ για την απόκτηση ΔMΣ είναι τρία (3) εξάμηνα. Ο ανώτατος επιτρεπόμενος χρόνος ολοκλήρωσης των σπουδών, ορίζεται στα πέντε (5) ακαδημαϊκά εξάμηνα, έπειτα από αιτιολογημένη αίτηση του φοιτητή και έγκριση από τη Συνέλευση. Κατά τη διάρκεια των σπουδών, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές υποχρεούνται σε παρακολούθηση και επιτυχή εξέταση όλων των μαθημάτων όπως προβλέπονται στον κανονισμό του ΠΜΣ, καθώς και σε εκπόνηση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας και συγγραφή επιστημονικού άρθρου δημοσιευμένο σε περιοδικό με κριτές.
Η διδασκαλία των μαθημάτων κατά τα δυο (2) πρώτα ακαδημαϊκά εξάμηνα γίνεται κάθε Δευτέρα -Τετάρτη και Πέμπτη απόγευμα (15:00-19:00) σε αμφιθέατρο του ΓΝΑ «Αλεξάνδρα». Στο τρίτο εξάμηνο οι φοιτητές παρακολουθούν και εκπαιδεύονται στις κυτταροκαλλιέργειες στην αναπαραγωγή στο εργαστήριο αναγεννητικής ιατρικής, καθώς και στο εργαστήριο εξωσωματικής γονιμοποίησης και στο εργαστήριο μοριακής βιολογίας. Επίσης παρακολουθούν τα εξωτερικά ιατρεία της εξωσωματικής γονιμοποίησης, των καθ’έξιν αποβολών, της γυναικολογικής ενδοκρινολογίας, της παιδικής –παιδικής γυναικολογίας και της εμμηνόπαυσης. Επίσης στο τρίτο εξάμηνο προβλέπεται και η εκπόνηση μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας με θέμα που προτείνει ο μεταπτυχιακός φοιτητής. Για τη διευκόλυνση των μεταπτυχιακών φοιτητών υπάρχει δυνατότητα επί του ποσοστού που προβλέπεται από την κείμενη Νομοθεσία (όχι >35%) της εξ αποστάσεως διδασκαλίας χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα σύγχρονης εκπαίδευσης (τηλεσυνεργασίας).
Η παρακολούθηση του Προγράμματος για λήψη ΔΜΣ, συνεπάγεται καταβολή διδάκτρων από κάθε φοιτητή/τρια για τα λειτουργικά έξοδα που ανέρχονται συνολικά σε 3.300€. Τα δίδακτρα καταβάλλονται σε 3 δόσεις.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται από τη Δευτέρα 10/5/2020 έως τη Δευτέρα 29/6/2020 να υποβάλουν ηλεκτρονικά σε μορφή pdf τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο e-mail της γραμματείας του ΠΜΣ: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .
Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:
1. Αίτηση Υποψηφιότητας συμμετοχής με την ένδειξη ΠΜΣ «ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ» (την οποία θα βρουν στο http://school.med.uoa.gr/→ Μεταπτυχιακά Προγράμματα → Αναζωογόνηση)
2. Βιογραφικό σημείωμα
3. Αντίγραφο πτυχίου ή βεβαίωση περάτωσης σπουδών
Οι φοιτητές από ιδρύματα της αλλοδαπής πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό αντιστοιχίας και ισοτιμίας από τον ΔΟΑΤΑΠ, σύμφωνα με το άρ.34, παρ. 7 του Ν. 4485/17. Οι τελειόφοιτοι οι οποίοι κατά το χρόνο της αίτησης δεν έχουν ακόμη πτυχίο μπορούν να προσκομίσουν βεβαίωση
από την οικεία Σχολή ότι περάτωσαν με επιτυχία τις πτυχιακές τους εξετάσεις και να καταθέσουν το πτυχίο τους το αργότερο σε 15 ημέρες από την ημερομηνία της έκδοσής του.
4. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας προπτυχιακών σπουδών
5. Φωτοτυπία δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας
6. Δημοσιεύσεις σε περιοδικά με κριτές, εάν υπάρχουν
7. Αποδεικτικά επαγγελματικής ή ερευνητικής δραστηριότητας, εάν υπάρχουν
8. Δύο συστατικές επιστολές
9. Πιστοποιητικό γλωσσομάθειας αγγλικής γλώσσας. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πιστοποιητικό γίνεται αξιολόγηση γνώσεως από την Επιτροπή κατά τη διάρκεια της συνέντευξης
10. Υπεύθυνη δήλωση του υποψήφιου φοιτητή που να δηλώνει ότι:
- όλα τα υποβληθέντα δικαιολογητικά αποτελούν ακριβή αντίγραφα των πρωτότυπων,
- γνωρίζει περί προβλεπόμενης διαγραφής από το ΠΜΣ μετά το πέρας της μέγιστης διάρκειας φοίτησης, χωρίς επιστροφή των ήδη καταβεβλημένων τελών φοίτησης,
- γνωρίζει πως δεν γίνεται επιστροφή των όποιων καταβεβλημένων τελών φοίτησης σε οποιαδήποτε περίπτωση διαγραφής του
- δεν είναι εγγεγραμμένος σε άλλο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών.
Οι υποψήφιοι θα κληθούν σε συνέντευξη μετά το πέρας της ημερομηνίας κατάθεσης δικαιολογητικών και θα ενημερωθούν για την ημερομηνία, τον τόπο και την ώρα της συνέντευξης από τη Γραμματεία του ΠΜΣ. Η επιλογή των μεταπτυχιακών φοιτητών θα γίνει με βάση τα ανωτέρω δικαιολογητικά και των αποτελεσμάτων της συνέντευξης των υποψηφίων.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις επί των δικαιολογητικών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Γραμματεία του ΠΜΣ στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .
O Διευθυντής του ΠΜΣ
Δρακάκης Πέτρος
Καθηγητής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

 

Μάρκελλος Μιχάλης
Γραμματέας ΠΜΣ: "Αναπαραγωγική - Αναγεννητική Ιατρική"
Τηλ.213-2062802

Βρείτε παρακαλώ στα συνημμένα το κείμενο της πρόσκλησης.

Βρείτε στα συνημμένα το πρόγραμμα του Τμήματος

Για την προσεχή περίοδο ζητούνται φοιτητές για εκτέλεση πειραματικής πτυχιακής εργασίας BSc ή MSc στο Εργαστήριο Βιολογίας της Iατρικής Σχολής (Δ. Λιακόπουλος). Θέμα είναι η οργάνωση του κυτταρικού σκελετού μέσω μοριακών μηχανών και οι ρυθμίσεις της λειτουργίας αυτών από το μοριακό μονοπάτι SUMO (σύστημα ανάλογο του συστήματος της ουβικιτίνης).

Μεθοδολογικά θα εφαρμοστούν πειράματα γενετικής στον σακχαρομύκητα (S. cerevisiae), βιοχημεία, και μέθοδοι μοριακής βιολογίας και μικροσκοπίας/βιοφυσικής. Υπάρχει δυνατότητα εκτέλεσης μέρους της εργασίας στο εθνικό κέντρο ερευνών της Γαλλίας (CNRS), στο Μontpellier. Ενδιαφερόμενοι με καλό βιογραφικό μπορούν να επικοινωνήσουν στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Βρείτε στα συνημμένα το με αρ. πρωτ. 3544/19.09.2018 έγγραφο του Διευθυντή του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ., Δρ. Νεκτάριου Νασίκα, με θέμα "Μοριοδότηση αιτήσεων υποτροφιών υποψήφιων διδακτόρων του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, Π.Ι.".

Σας παρακαλούμε να συμπληρώσετε με προσοχή τα στοιχεία της φόρμας που θα βρείτε στο σύνδεσμο που ακολουθεί. Η καταγραφή των στοιχείων αφορά τους φοιτητές που έχουν φτάσει στο στάδιο παρουσίασης της Διπλωματικής τους Εργασίας.

Η καταγραφή, αυτή, γίνεται για στατιστικούς λόγους, για ενημέρωση των μελών ΔΕΠ καθώς και για την διευκόλυνση της γραμματείας στην έκδοση του πτυχίου σας.

Καταγραφή των υπο παρουσίαση Διπλωματικών Εργασιών

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΩΝ
των προθεσμιών για την υποβολή εργασιών για τα βραβεία του Ιδρύματος Ανάπτυξης του ΜΕ.Κ.Δ.Ε. του Ε.Μ.Π.

(συνημμένο αρχείο)

Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 10:01

Νέο κτίριο ΒΕΤ

 

pinakida

BET New building 2

Το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 ολοκληρώθηκε και παράδοθηκε το νέο κτήριο του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών. Το κτίριο είναι συνολικής επιφάνειας 3.500 τμ και βρίσκεται απέναντι από το κτίριο της Διοίκησης (Μεταβατικό). Περιλαμβάνει 8 χώρους φοιτητικών εργαστηρίων και 4 αίθουσες διδασκαλίας, καθώς και 2 αίθουσες βαρέων οργάνων. Σημειώνεται δε πως ο πάγιος και επιστημονικός εξοπλισμός του κτιρίου φτάνει το ποσό των 2.350.000€.

BET NEW Building interior 1 BET New building  interior 2

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ
ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ

Με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στις 18/03/2010, και σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, προτάθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου η κατά προτεραιότητα χρηματοδότηση της 4ης εφαρμογής του Πολυδύναμου Κτηρίου του Τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών. Τον Δεκέμβριο του ιδίου έτους, η Περιφέρεια Ηπείρου ενέκρινε την απόφαση χρηματοδότησης στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Στις 14 Δεκεμβρίου 2012, πραγματοποιήθηκε η θεμελίωση του κτηρίου, ενώ στις 3 Δεκεμβρίου 2016 μετά την ολοκλήρωση των οικοδομικών εργασιών, επετεύχθη η προσωρινή παραλαβή του κτηρίου. Τον Ιούλιο του 2016 εγκαταστάθηκε ο πάγιος εξοπλισμός στο κτήριο και τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, ξεκίνησαν τα μαθήματα και τα εργαστήρια του Τμήματος.

Η συνολική έκταση του Κτηρίου ανέρχεται σε 3.750 τ.μ. και περιλαμβάνει:
Οκτώ εργαστήρια:

  • Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας
  • Βιολογίας και Μικροβιολογίας
  • Βοτανικής και Υδροβιολογίας
  • Οικολογίας και Εξελικτικής Βιολογίας
  • Ανοσολογίας και Αναπτυξιακής Βιολογίας
  • Ζωολογίας και Φυσιολογίας Ζώων
  • Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής
  • Οργανικής Χημείας και Φυσικοχημείας

Δύο αίθουσες διδασκαλίας 100 θέσεων
Δύο αίθουσες διδασκαλίας 50 θέσεων
Αίθουσα Οργάνων
Οκτώ γραφεία Καθηγητών και
Σκοτεινό θάλαμο

 

Σελίδα 1 από 2