Βασίλη Δουρή

Όσες/οι ενδιαφέρονται για διπλωματική εργασία στο Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας (επιβλέπων Επ. Καθηγητής Β. Δουρής) μπορούν να δουν την ανακοίνωση που επισυνάπτεται.

 

Β. Δουρής

Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2023 13:48

Γενετική Μηχανική (Θεωρία) - Έναρξη μαθημάτων

Ενημερώνονται οι φοιτήτριες/ές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το μάθημα επιλογής 8ου εξαμήνου «Γενετική Μηχανική» ότι τα μαθήματα θα ξεκινήσουν με βάση το πρόγραμμα την Τετάρτη 22/2/2023 ώρα 3.00 - 5.00 μμ.

Για εκτενέστερη ενημέρωση σε ότι αφορά το περιεχόμενο και τη δομή του μαθήματος, οι ενδιαφερόμενοι/ες παρακαλούνται να εγγραφούν στο ecourse του μαθήματος και να παρακολουθήσουν το εισαγωγικό μάθημα της Τετάρτης.

 

Β. Δουρής

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για φοίτηση στο Δ.Δ.Π.Μ.Σ. «Μοριακή-Κυτταρική Βιολογία και Βιοτεχνολογία» (2022-2023)

Το Τμήμα Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (αρμόδιο για τη διοικητική στήριξη του προγράμματος), το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το Τμήμα Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Ινστιτούτο Βιοϊατρικών Ερευνών (Ι.Β.Ε.) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.) αναγγέλλουν πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για φοίτηση στο Διιδρυματικό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Δ.Π.Μ.Σ.) «Μοριακή-Κυτταρική Βιολογία και Βιοτεχνολογία», διάρκειας τριών ακαδημαϊκών εξαμήνων (90 ECTS), το οποίο οδηγεί στην απονομή Διπλώματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Μοριακή-Κυτταρική Βιολογία και Βιοτεχνολογία (MastersDegreeinMolecularandCellularBiologyandBiotechnology). (http://msc-mcbb.ac.uoi.gr)

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα διδακτικό εξάμηνο και δύο εξάμηνα για την εκπόνηση ερευνητικής διπλωματικής εργασίας (ΦΕΚ 1808/τ.Β΄/21-5-2018).

Η φοίτηση στο πρόγραμμα είναι ΔΩΡΕΑΝ, χωρίς τέλη εισαγωγής ή φοίτησης.

Αιτήσεις υποψηφίων για τον κύκλο σπουδών που ξεκινά το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 γίνονται δεκτές από 20-10-2022 μέχρι 15-12-2022. Οι υποψηφιότητες θα αξιολογηθούν με εξέταση των φακέλων υποψηφιότητας και συνεντεύξεις των υποψηφίων. Οι εγγραφές προβλέπεται να γίνουν τον Ιανουάριο 2023 και το πρόγραμμα να ξεκινήσει την 1-2-2023.

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το αρχείο που επισυνάπτεται. 

Οι ενδιαφερόμενοι/ες να εκπονήσουν διπλωματική εργασία στο εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας (υπεύθυνος: Επ. Καθηγητής Β. Δουρής) παρακαλούνται να διαβάσουν την ανακοίνωση που επισυνάπτεται.

Ενόψει του ιδιαίτερα πιθανού ενδεχομένου (δεδομένης της επιδημιολογικής κατάστασης) οι εξετάσεις του μαθήματος "Μοριακή Βιολογία" να πραγματοποιηθούν εν τέλει εξ' αποστάσεως, οι φοιτητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν παρακαλούνται να εγγραφούν ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΡΥΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ στο e-course του μαθήματος.

Τις εξετάσεις θα πραγματοποιήσει ο Επίκουρος Καθηγητής Β. Δουρής, με βάση την ύλη που διδάχθηκε από τον κ. Χατζηλουκά.το ακαδημαϊκό έτος 2019-20. 

Λεπτομερείς ανακοινώσεις για τη διαδικασία των εξετάσεων θα αναρτηθούν στο e-course τις επόμενες μέρες.

Τα αποτελέσματα της εξέτασης της 15/7/2020 έχουν αναρτηθεί στο e-course του μαθήματος.

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2020 13:54

Εξετάσεις Γενετικής Μηχανικής

Παρακαλούνται όσοι φοιτητές επιθυμούν να εξεταστούν στο μάθημα "Γενετική Μηχανική" την Τετάρτη 15/7/2020, να εγγραφούν στην ομάδα «Γενετική Μηχανική» στο MS Teams (κωδικός ομάδας: nwe27oo) το αργότερο έως το πρωί της Τετάρτης 15/7/2020 και ώρα 9.00 πμ. Για να γίνουν δεκτοί στην εξέταση οι φοιτητές θα πρέπει να έχουν εγγραφεί εγκαίρως (μετά τη λήξη της προθεσμίας ο κωδικός εγγραφής ενδέχεται να αλλάξει).

Για να πιστοποιηθείτε στη χρήση της εφαρμογής MS Teams θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το ιδρυματικό σας email (bl0****@uoi.gr).

Αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία προφορικής εξέτασης θα βρείτε στο σύνδεσμο https://www.uoi.gr/wp-content/uploads/2020/06/f3-odigies_proforikes_ejetaseis_gia_foithtes.pdf

 

Εκ των διδασκόντων

Μετά από συνεννόηση μεταξύ των διδασκόντων για αποφυγή επικαλύψεων στο ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας του 4ου έτους τις Πέμπτες και Παρασκευές, αναδιαμορφώνονται οι ώρες τριών μαθημάτων ως εξής:

 

Πέμπτη

11 πμ -12 μμ  Γενετική Μηχανική

12 μμ - 3 μμ   Βιολογία του Καρκίνου

 

Παρασκευή

2 μμ - 4 μμ  Γενετική Μηχανική

4 μμ - 7 μμ  Κόσμος του RNA

 

Οι ώρες αυτές θα ισχύουν στο εξής (αν υπάρξει θέμα με άλλο μάθημα θα βγει αντίστοιχη ανακοίνωση)

 

Βασίλης Δουρής

Ανδρομάχη Λαμπριιανίδου

 

Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020 12:18

Γενετική Μηχανική

Την εβδομάδα αμέσως μετά το Πάσχα (Πέμπτη 23/4 και Παρασκευή 24/4) θα πραγματοποιηθούν κανονικά διαλέξεις του μαθήματος "Γενετική Μηχανική", ξεκινώντας κάπως πρωθύστερα με την ύλη του 3ου κεφαλαίου, με διδάσκοντα σε αυτή τη φάση τον κ. Δουρή. ΟΙ διαλέξεις των δύο πρώτων κεφαλαίων από τον κ. Χατζηλουκά θα πραγματοποιηθούν μόλις το επιτρέψουν τα τεχνολογικά δεδομένα.

Υπάρχει πρόθεση οι διαλέξεις του κ. Δουρή να γίνουν διαδραστικά μέσω της πλατφόρμας Google Meet. Αφού γίνουν κάποιες δοκιμές, οι σχετικοί σύνδεσμοι θα κοινοποιούνται στο ecourse του μαθήματος.

Λόγω της ιδαιτερότητας της κατάστασης οι ανάγκες της διδασκαλίας θα πρέπει να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε και τους περιορισμούς που αυτή συνεπάγεται. Ευελπιστώ στη μέγιστη συνεργασία με τους φοιτητές που έχουν επιλέξει το μάθημα - θα προσπαθήσουμε όλοι να είμαστε ευέλικτοι, και πάνω από όλα δημιουργικοί.

Παρακαλώ ελέγχετε για νεώτερες ανακοινώσεις στο ecourse.

Καλό Πάσχα.

 

Βασίλης Δουρής, εξ μέρους των διδακόντων.